Ervaringen

Vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de begrafenis of crematie staan wij je met raad en daad terzijde. Op de manier die bij jullie past.

Uitvaartzorg Op Maat is de voortzetting van Marjan van Wiggen Uitvaartzorg. Een andere naam mét vertrouwde kwaliteit. Sinds 2005 begeleiden wij families na het overlijden van hun partner, dierbaar familielid of vriend . Uitvaartzorg op Maat is met name actief in de regio Utrecht, Wijk bij Duurstede, Werkhoven, Odijk, Bunnik, Houten, Zeist, Doorn, Driebergen maar wij werken ook in Woerden en omgeving.

Mariette heeft ons begeleid bij de uitvaart van onze moeder.

Vanaf het begin was voor ons duidelijk dat zij de juiste persoon was om dit te doen: fijngevoelig, doortastend waar nodig, hier en daar met humor wat lucht brengend, maar altijd met respect en veel oog voor alle betrokkenen! Vanaf het begin heeft Mariette ons ook echt “ontzorgd”. Door haar ervaring wist ze precies wat nodig was om alles goed te laten verlopen.

De persoonlijke aandacht en de plezierige wijze van communiceren was ook opgevallen bij de mensen van het hospice, waar onze moeder verbleef. We hebben een aantal keer ook daar gehoord dat haar benadering zo persoonlijk en vol aandacht was.

Ook haar betrokkenheid en aandacht in de weken na de uitvaart was erg prettig. Er was alle ruimte om die keuzes te kunnen maken, waar we ons het best bij voelden, ook al kostte dat soms wat extra tijd.

Annet van Royen-Kerkhof en Tessa Dirksen-Kerkhof

"Voor mijn cliënten werk ik als professioneel uitvaartexecuteur al sinds 2013 geregeld samen met Mariëtte. Mariëtte heeft een warme persoonlijkheid, is zeer ervaren en betrokken. Alles is bespreekbaar en niets is haar te veel. Op informele wijze staat zij de naasten altijd liefdevol bij en ontzorgt iedereen. Ik heb ook veel ervaring met andere uitvaartverzorgers, maar ik kies altijd weer voor Mariëtte. Met haar empathie, diplomatie en doortastendheid regelt zij telkens weer een prachtig afscheid. Ik beveel Mariëtte dan ook graag van harte aan."

mevr. mr. Daniëlle Behrens, DB PA Services (levensexecuteur en executeur)

Toen het er naar uitzag dat mijn moeder op korte termijn zou overlijden, heb ik contact opgenomen met Mariëtte van Uitvaartzorg op Maat. We hebben toen gelijk wat praktische zaken besproken. Dit maakte het wat makkelijker toen mijn moeder 2 dagen later tegen middernacht overleed.

Nadat ik Mariette op de hoogte had gebracht van het overlijden van onze moeder, ging zij gelijk alles in gang zetten. Mariëtte nam onze zorg volledig uit handen en wij konden ons richten op een persoonlijk afscheid van onze moeder, waarbij Mariette ons ondersteunde.
Tijdens het hele proces hield Mariëtte alle tijdslijnen op een goede manier in de gaten.

We kijken terug op een verdrietige tijd, maar ook op een begrafenis waarbij alles tijdig, kundig en respectvol geregeld werd.

Fons de Wit

Als je geliefde komt te overlijden is dat een schok, zelf als je het einde hebt zien naderen. Dit mocht ik meemaken.

Mijn geliefde man stierf in november 2022. Na een lange ziekte met ernstige longaandoeningen kreeg hij de mededeling dat er ook nog een tumor in zijn lichaam zat. Toen ging alles heel erg snel en is hij thuis, s ’nachts overleden. Gelukkig had ik me al heel lang van tevoren voorgenomen om, mocht hij overleden zijn, ik niet meteen alles in werking zou stellen maar eerst rustig met een kopje thee bij hem zou gaan zitten. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan want daarna begint een periode waarin de adrenaline door je lijf jaagt, verdriet, veel regelen etc.

Dus, samen met mijn dochter, de uitvaartverzorger gebeld. Ik kende haar niet. Het is ongelooflijk dat je midden in de nacht iemand kan bellen die zegt:” ik kom er aan”. Daar stond Mariette van der Schoor op de stoep. Een prettig persoon. Mariette, mijn dochter en ik zaten rond de tafel en ze heeft éen en ander uitgelegd. Binnen de kortste keren kwamen twee dames in huis om mijn man de laatste verzorging te geven. 

De volgende dagen kwam Mariette bijna dagelijks langs, we regelden de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Het knappe van Mariette is dat ze heel discreet de kinderen laat beslissen over allerlei zaken maar knopen doorhakt als dat nodig is. Het is ongelooflijk hoeveel zaken zij heeft geregeld. Je weet niet half wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart. Dit regelde zij allemaal zeer liefdevol en respectvol. Daardoor wordt een uitvaart een bijzondere belevenis.

Door haar tact, discretie en liefde voor het vak is Mariette van der Schoor een bijzondere uitvaartondernemer.

Kitty Dekker

Uitvaartzorg op maat, we hebben het er de laatste keer over gehad, of de naam wel goed was ? Wat mij betreft zeer zeker omdat je het vermogen hebt je in te leven in wat wij nodig hadden na het overlijden van onze moeder, nu ongeveer anderhalf jaar geleden. Naast de belangrijkste zaken uit handen te nemen was er ook een klik en maakte je even deel uit van de familie op de moeilijkste momenten in t leven. Toen even geleden onze vader overleed was t vanzelfsprekend dat we graag met jou samen wilden werken. 

Wij hebben in korte tijd dus tweemaal gebruik gemaakt van jouw diensten en wat mij betreft was je zeker niet alleen maar de begrafenisondernemer, je bent betrokken, gepassioneerd en luistert naar de wensen en probeert daarin zoveel mogelijk te betekenen om het laatste moment zo dierbaar mogelijk te maken voor ons als familie, waarbij wij ons konden focussen op een mooi afscheid.

Het ga je goed en alle liefs nu en in de toekomst.

Jordy en Annique 

Uitvaartzorg op Maat heeft ons begeleid naar de aanloop van mijn vaders crematie. Mariëtte is een vrouw met hart voor haar vak en voelde meteen aan als familie. Zij doet haar werk met liefde en passie is erg behulpzaam. Mariëtte doet alles in goed overleg. Lieve Mariëtte, ik ben je eeuwig dankbaar, ik had deze zware dagen niet zonder jou aangekund veel liefs.

Jada Engelberts

Ik leerde Mariëtte kennen bij het regelen van de uitvaart van mijn vader in 2016. Dit had zij zó geweldig gedaan. Toen mijn moeder dit voorjaar overleed, was de keuze niet moeilijk. Uiteraard wilden we heel graag dat Mariëtte ons hierbij zou helpen.

Haar kennis, professionaliteit en zó betrokken zijn, is bijzonder.

Samen de rouwkaart opstellen, met de verschillende meningen in een gezin rekening houden en daar toch een kaart van kunnen maken, waar iedereen blij mee is… Dat is knap!

Mariëtte geeft ruimte voor verdriet en emoties, luistert en komt dan met ideeën waar je zelf niet aan zou denken. Zij is zo’n warm mens, dat je direct een band met haar opbouwt. Vertrouwen... Het komt goed....en het kómt ook goed. Wij zijn haar enorm dankbaar dat ze de uitvaart van mijn ouders zó goed heeft geregeld.

Leonore

Heel graag wil ik namens de familie een stukje schrijven over Mariëtte, Uitvaartzorg op Maat!

En dat is het in alle opzichten!

Het verdriet was groot toen onze paps plotseling kwam te overlijden, Mariëtte en haar team stonden als een warme kring om ons heen! Van het verzorgen van onze vader, zijn wensen, de rouwkaart, de afscheidsdienst en de kaartjes na het overlijden.

Een paar voorbeelden van Mariëtte haar betrokkenheid:

  • Onze dochter wilde wat spelen op uitvaartdienst, Mariëtte had geregeld dat onze dochter in de zaal van het afscheid een dag eerder kon oefenen met de muziek! (zodat het allemaal minder spannend was).
  • Het bezoek aan huis, onze paps had persoonlijke liederen en Mariëtte gaf aan wat de mooie volgorde was voor de liturgie.
  • Maar ook voor de condoleance (hapjes en drankjes) ik had veel te veel, zij hield overzicht, we bestelden de helft aan saucijzenbroodjes en we kwamen niks te kort.
  • Ook haar 24/7 app contact (ik kon alles vragen en ze belde of appte vrijwel gelijk terug) dit gaf vertrouwen en rust!
  • Ook haar respect voor onze paps na overlijden (keurig ons elke keer op liefdevolle manier op de hoogte houden of paps nog zichtbaar kon blijven (en dat kon tot zijn uitvaart)

Samen als gezin en met mijn zus haar gezin hebben we onder toezicht de kist gesloten. Leven (geboorte) vier je, huwelijk vier je en het klinkt misschien raar maar door Mariëtte en haar team hebben wij paps zijn leven kunnen vieren en gedenken!

Ik hoop dat iedereen nog lang voor overlijden wordt behoed maar uit de grond van mijn hart wens ik iedereen Mariëtte toe!

Elize de Lang

Mijn mama was heel ziek, zou op de korte termijn euthanasie krijgen. Dan moet je gaan nadenken over het regelen van de uitvaart. Waar doe je dit? Wanneer doe je dit? Hoe gaan we dit aanpakken? Een vriend van mij werkt in de uitvaartzorg, die zei: ik ken iemand die je mag altijd bellen met vragen. Dit heb ik gedaan en dit was de beste zet die ik heb kunnen zetten. Nog voor mama kwam te overlijden had ik telefonisch contact met Mariëtte, dit gesprek was gelijk zo vertrouwd.

Ik wist: ik wil het met deze vrouw regelen! Hoe dan ook! Ze was gelijk zo betrokken en behulpzaam. Het contact was gedurende de 2 dagen voor de euthanasie zo fijn. Toen mama overleed, heb ik gebeld en die avond zagen we Mariëtte en haar team voor het eerst. Ook dit was gemoedelijk en totaal niet stijf of ongemakkelijk. Precies zoals ik hoopte dat t zou zijn. M’n broertjes en vader stonden hier precies hetzelfde in. Gedurende de week naar de uitvaart toe was het contact ook super, het laatste wat we nog voor mama konden doen, namelijk het verzorgen van een geweldig en mooi afscheid, verliep zonder twijfel.

Dit werd HET afscheid wat mama wilde. Het contact was persoonlijk en er werd echt geluisterd naar ons, ook voelde Mariëtte ons bizar goed aan. De dag van de uitvaart was perfect, in hoeverre dit perfect kan zijn. Maar er was niks wat we anders hadden gewild. Alle dierbaren van mama die aanwezig waren tijdens het afscheid zijn na de dienst naar me toegekomen, dit was tijdens de borrel op een prachtige, andere, locatie. Allen waren onder de indruk en vonden het supermooi. Daarbij benoemden ze ook hoe bijzonder het was te zien hoe Mariëtte dit heeft opgepakt, hadden ze veel bewondering voor. 

Heel erg bedankt Mariëtte🙏

Milou Budding

Mariëtte is een warme en liefdevolle persoonlijkheid die ons na het overlijden van onze (schoon)moeder en oma op een hele fijne en rustige manier heeft geholpen in het maken van keuzes. Door haar betrokkenheid en humor was er ook voor onze kinderen ruimte om naast het verdriet, met een grapje, de herinneringen boven te kunnen halen. Alle tijd en ruimte er werd er genomen om samen waardevolle herinneringen te maken. We kijken terug op een hele mooie tijd.

Familie Leeman

24 uur per dag persoonlijk bereikbaar
Neem voor meer informatie contact met ons op.
© Uitvaartzorg op maat
Webdesign: OK-Design